به گزارش خبرنگار مهر ، دبیر ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز امروز در نشستی با خبرنگاران مهمترین اولویت کاری ستاد در سال 85 را مبارزه با سوخت قاچاق عنوان کرد و افزود: سیاست ستاد انضباط بخشی و پیشگیری در مبارزه با قاچاق کالا و سوخت بود ، نه پیگیری پس از انجام قاچاق، و در این راستا مقابله با باندهای بزرگ قاچاق مد نظر قرار داشت.
تقی زاده با اشاره به آمار صرفه جویی در سوخت طی 9 ماهه ابتدای سال 85 به میزان 1 میلیارد دلار، گفت: طبق آمارهای شرکت پخش فرآورده های نفتی میزان صرفه جویی سوخت در سال 85 به بیش از 1 میلیارد و 400 میلیون دلار رسید که بزرگترین موفقیت ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز محسوب می شود.
وی اضافه کرد: علاوه بر میزان مذکور 100 میلیون لیتر سوخت نیز کشفیات دستگاه نیروی انتظامی و شرکت بخش فرآورده های نفتی بود.
وی همچنین از تشکیل یک ستاد در درون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و یک ستاد در نیروهای مسلح در سال گذشته به منظور ساماندهی اسکله ها و خورها ( اسکله های غیر ) مجاز خبر داد.
دبیر ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به این که با این اقدام اسکله های فعال و بدون مجوز دسته بندی شده اند، تصریح کرد: برخی اسکله ها از سازمان شیلات ، بنادر و کشتیرانی یا سایر دستگاههای مرتبط با این موضوع مجوز دریافت نکرده بودند یا نیروی انتظامی نظارت چندانی بر این اسکله ها نداشت و یا گمرک در آنها مستقر نبود.
وی با بیان این که برخی اسکله ها دارای متولی یا مدیریت درستی نبودند ، گفت: این گونه اسکله ها ساماندهی شده اند.
تقی زاده همچنین از ساماندهی برخی اسکله ها که فراهم کننده بستر قاچاق بوده و دارای مدارکی نیز نبودند خبرداد و افزود: در این اسکله گمرک و نیروی انتظامی مستقر شدند و برخی اسکله ها نیز که دارای بستر قاچاق بود اما متولی نداشت نیز بسته شده اند.
وی با بیان این که رسیدگی به وضعیت اسکله های دارای پرونده قاچاق در دستور کار ستاد قرار گرفت ، تصریح کرد: در حال حاضر 90 درصد اسکله های غیر مجاز ساماندهی شده و بقیه نیز در حال ساماندهی است.
دبیر ستاد مرکز مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین با تاکید بر این که خورها نیز در حال ساماندهی است، تصریح کرد: بر اساس ماده واحده ای قرار بود متولی این بخش سازمان بنادر و کشتیرانی باشد ، همچنین با توجه به این امر قرار است سازمان بنادر و کشتیرانی 100 میلیارد ریال برای ساماندهی مسیرهای ساحلی هزینه کند که آیین نامه آن تا 15 روز آینده به تصویب خواهد رسید.
وی با اشاره به این که طی 75 روز اول سال 85 تنها از منطقه چابهار به تهران 400 کامیون و تریلی کالاهای تجمیعی را با استفاده از 970 هزار کارت همراه مسافر منتقل کرده اند، افزود: برآوردها نشان می دهد 4 هزار کامیون و تریلی از نقاط مرزی به داخل کشور کالا قاچاق حمل کرده اند که آیین نامه مربوط به آن تصویب شد.
به گفته تقی زاده، از این راه 600 میلیارد تومان قاچاق وارد کشور می شد که در آمدی که برای دولت از این مسیر حاصل نمی شد به 240 میلیارد تومان می رسید.
وی با اشاربه وضعیت پرونده های بزرگ و دانه درشت و باندهای بزرگ قاچاق گفت: برای مبارزه با باندها کارگروهی متشکل ازدستگاههای مربوطه تشکیل شد که طی سال گذشته حدود 45 جلسه در این راستا برگزار کرد.
وی با بیان این که در حال حاضر بیش از 2 هزار 100 میلیارد تومان پرونده قاچاق بالای 100 میلیون تومان داریم، گفت: یک هزار و 100 میلیارد تومان آن مربوط به سال 85 بود .
تقی زاده بزرگترین پرونده قاچاق کالا در کشور را پرونده 330 میلیارد تومانی در کرمانشاه اعلام کرد. وی برنامه های سال 86 ستاد را پیشگیری از طریق انضباط بخشی به روش های دستگاههای دولتی و بخش خصوصی ، کار فرهنگی تبلیغی برای ترغیب و همراهی مردم در حمایت از کالای داخلی ، تمرکز مقابله بر روی باندها و قاچاقچیان دانه درشت و اولویت کالای ستاد کماکان قاچاق سوخت اعلام کرد.
نظر شما